Bekende rijders

Zoals in veel sporten is er ook een professionele tak verbonden met de sport, de personen die hierin het off road rijden beoefenen krijgen hier voor betaald en zien dit dan ook al hun dagelijkse baan, want hiernaast wordt vaak geen werk gedaan. Door vele sponsoren en door het winnen van wedstrijden verdienen zij hun loon.

Evgeny Bobryshev

Evgeny Bobryshev is een professionele off road motorrijder, afkomstig uit Rusland. Met zijn 25 jaar rijdt hij al enkele jaren mee aan de top en staat hij bekend als 'Bobby', zo kennen de meeste mensen hem ook.
Hij begon als jonge racer in de MX1 in 2010 en won direct in zijn eerste jaar dat hij aangesloten was bij de CAS Honda het Britse kampioenschap. Dit kampioenschap werd gewonnen voordat hij de overstap maakte in 2011 naar Honda World Motorcross Squad. In dit team werd hij ontzettend succesvol en weet daarmee 6 keer het winnaarspodium te betreden.
Helaas was 2012 een ommekeer van zijn succes door een blessure aan zijn duim, dit hield hem op om te kunnen trainen en te racen, de negatieve spiraal waar hij in terecht kwam bleef maar doorlopen, ook door verschillende keren ziek te zijn geweest kon hij op sommige starts niet verschijnen.

Het jaar 2013 zag er voor hem gelukkig wel weer rooskleurig uit door een goede start in het voorseizoen en zijn wil om te winnen.

Algemeen

Evgeny Bobryshev is een goed voorbeeld van een topsporter, soms zit het mee soms zit het tegen. Het is moeilijk om als topsporter constant aan de top te blijven en het is een kunst om blessure vrij te blijven. Er zijn ontzettend veel andere namen in de wereld van professionele off road rijders maar deze lijst is veel te groot om iedereen te vermelden.