De Merrell Adventure Races Bayerwald

De Merrell Adventure Races Bayerwald is een off road race dat gehouden wordt in Duitsland. Bij deze races gaat het voornamelijk om de juiste strategie bij het navigeren van de bestuurder, teamwork en sportiviteit. Dit evenement bestaat uit 3 verschillende races die allen op een andere locatie gereden zullen worden. Deze locaties zijn Jena, Fulda Vallei en het Beierse Woud.

Van beginner tot prof

Off road rijders van elk niveau kunnen meedoen dus of je nu beginner of professional bent op dit gebied, wanneer je je aan de regels houdt ben je van harte welkom. Deze race geeft iedereen de tijd van hun leven in combinatie met veel avontuur. Er is ook nog een leuke mountainbike tocht georganiseerd tijdens dit evenement van ongeveer 2 tot 3 uur, waar iedere liefhebber zich weer voor aan kan melden. Ben alleen wel niet bang om nat en vies te worden tijdens zo'n tocht want je zult wat obstakels tegenkomen onderweg.

Strijden voor de titel

Er worden tijdens dit evenement teams van 2 gemaakt die allen afhankelijk zijn van de terreinen waarop je graag zou willen racen. Ook heeft de afstand van jou tocht een invloed op de teams, want niet iedereen kan lange tochten aan, zij kiezen er dan voor om een kleinere afstand af te gaan leggen. Het meeste bekende onderdeel van de Merrell Adventure Races Bayerwald is toch wel het off road mountainbiken waarbij je als participant stalen zenuwen moet hebben om de parcours vlekkeloos af te leggen. Er komen ook vele toeschouwers op af die hun favoriet toe juichen tijdens dit evenement.