Off road autowas tips van Kenotek

Een klus die natuurlijk voor iedere offroad rijder veel aandacht krijgt is het weer schoon maken van zijn voertuig. Het gebruik van de juiste autopoets spullen zorgt dat dit een stuk gemakkelijker kan gaan. Daarnaast worden offroad auto's vaak gewassen, waardoor de lak naast krasjes van de vuiligheid ook dof kan worden. Een offroad auto is natuurlijk om gebruikt te worden, maar toch wil je als liefhebber dat je auto er zo lang mogelijk goed uit blijft zien. Wij hebben van online carcleaning shop Hbscarcleaning.nl enkele tips gekregen voor het gebruik van auto reinigingsmiddelen als autoshampoo, spraywax en interieurreiniger van het merk Kenotek die wij graag met je delen.

Zand en modder

Grootste oorzaak van vuiligheid op een offroad auto is natuurlijk de zand die opspat en die via modder op de auto blijft hangen. Door gebruik te maken van autoshampoos met wax, zoals Kenotek Brilliant wash krijgt het zand geen kans zich goed aan de lak te hechten. Indien je meerdere keren per week gaat rijden is een keer goed afspuiten dan al vaak voldoende om het zand weg te krijgen. Een keer per week wassen is meer dan voldoende. Nog een voordeel van deze waxlaag is dat kalk geen kans krijgt. Het water valt als het ware van de auto af. Hierdoor zal de lak niet dof worden. Een spraywax als Kenotek Show Roomshine kan bij extra vervuilde auto's gebruikt worden om dit effect nog verder te verbeteren.

Interieur reinigen met Kenotek Pro

Ook het interieur heeft bij offroad auto's flink te leiden. De auto na iedere rit goed uitzuigen is een must. Maar ook het gebruik van een goede interieurreiniger heeft hier zijn voordelen. Let op dat de Interieurreiniger vuilafstotend is en het schoonmaken van het interieur wordt een stuk gemakkelijker. Gebruik bij voorkeur een interieurreiniger die antistatisch is, zoals Kenotek Interieur Cleaner.

Kwalitatief goede autoshampoos en reinigingsproducten gebruiken heeft wel degelijk een groot voordeel bij intensief gebruik van uw bezit. Het schoonmaken zal een stuk gemakkelijker zijn en u zult er op de lange termijn ook veel meer plezier aan beleven. Merken als Kenotek Pro (verkrijgbaar bij HBS Carcleaning) worden ook professioneel gebruikt en dat is niet voor niks.

Onze tip: kijk verder dan de goedkope autoshampoo die verkrijgbaar is in het lokale bezine station. Het betaalt zich zeker terug!