Off road motors

Het is niet alleen mogelijk om met auto's over ruige terreinen te racen, de mogelijkheden liggen ook bij bepaalde motoren die speciaal ontworpen zijn om over deze ruige terreinen te kunnen racen.

Juiste uitrusting en juiste motor

Niet alle motoren zijn geschikt om ruige terreinen te trotseren, zo zijn de veren die een off road motor heeft van groot belang, zodat je als coureur goed mee veert met de bewegingen van het terrein. Deze off road motoren staan ook vaak een stuk hoger op hun wielen en is de mogelijkheid om nog een tweede persoon mee te nemen vaak niet aanwezig. Wanneer je een gewone straat motor naast een off road motor zet zie je direct het verschil en zie je ook dat een off road motor de uitstraling heeft van een race motor.

Uitrusting met extra padding

Wanneer je een off road motor aanschaft is het ook een aanrader om hier de juiste uitrusting bij aan te schaffen, op de onverharde terreinen is de kans dat je valt een stuk groter en hierbij val je dan ook vaak in de modder. Een echte race uitrusting bestaat uit een goed leren motorpak met extra vullingen bij de knieën en ellebogen, verder is een helm altijd belangrijk wanneer je een motor of scooter rijdt, ongeacht de snelheid. Het juiste schoeisel is ook een belangrijk element omdat deze al sneller contact heeft met de ondergrond, de bescherming van de schoen kan dus het verschil maken. Veel van deze schoenen hebben een scheenplaat en zijn van echt leder gemaakt voor de stevigheid en duurzaamheid van de schoen.