Off road uitrusting

Off road rijden kan niet zomaar in je gewone kleding gedaan worden en een normale personen auto of scooter is al helemaal niet geschikt bij deze sport. Denk er altijd bij dat je als beoefenaar van de off road sport altijd geanticipeerd moet zijn op klappen en schokken doordat de terreinen waarop gereden wordt niet geasfalteerd zijn en er veel kuilen en bergen in te vinden zijn.

Stevige auto en motor

De meest voorkomende auto's die je tegenkomt bij de off road sport zijn de 4x4 auto's, deze kunnen ook wel vergeleken worden met jeeps. De Range Rovers die we ook veel over de gewone wegen zien gaan, zijn ook perfecte wagens voor het off road rijden. Deze auto's zijn wat hoger van de weg af zodat ze makkelijker door water heen kunnen rijden, verder is het frame van deze auto's ook een stuk steviger zodat ze makkelijk tegen een stootje kunnen.
De beste motoren die gebruikt worden voor off road rijden zijn niet de mooie motoren zoals een Harley Davidson maar kunnen meer vergeleken worden met de snelle brommers, deze motoren staan ook een stuk hoger op hun wielen en er zitten goede veren op zodat je als bestuurder makkelijk mee kan veren wanneer je door kuilen of over bergen heen rijdt, zo zijn de klappen wanneer je terecht komt niet zo hard.

Kleding

De kleding die gedragen wordt bij off road rijden is voornamelijk voor bescherming bedoeld. Zo zie je de off road rijders op motoren vaak in leren pakken met stevige en hoge schoenen erop, zo komen klappen niet zo hard aan wanneer je ergens tegen aan rijdt of valt. Een helm is voor motoren en voor het autorijden ook een verplichting. Een helm kan jouw val opvangen zodat hoofdletsel uitblijft. Denk er dus altijd aan om in de goede uitrusting op avontuur te gaan.