Off road vakantie

Voor de avonturiers onder ons en de echte liefhebbers van off road rijden is de ultieme vakantie natuurlijk een reis met hun geliefde auto waarmee ze tijdens hun reis op verschillende terreinen kunnen rijden en zo direct van de mooie omgeving kunnen genieten. Sommige off road rijders weten niet de mooie plekjes, hiervoor is een gemakkelijke oplossing om een off road vakantie te boeken via verschillende reis organisaties. Maar je kunt natuurlijk ook zelf langs je route een hotel, chalet of vakantiehuis boeken en op pad gaan. Voordeel hiervan is natuurlijk dat je als reiziger dan zelf kunt bepalen welke kant je op gaat met je off road motor of off road auto.

Mogelijkheden met een off road auto

Er zijn verschillende reis organisaties te vinden die jou graag mee op pad willen nemen naar het onbekende. Veel van deze organisaties zijn opgezet door liefhebbers van het off road rijden en die dus van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Zo zijn er vele off road vakanties beschikbaar die richting Polen en Tsjechië gaan. Hierbij ga je dan de bergen in en ga je vaak met een gids van daar de onverharde terreinen verkennen van deze prachtige landschappen. En s'avonds lekker bij komen in een gezellig vakantiehuis (tip: huur online een vakantie huisje). Om warmere plekken op te zoeken kunt u het beste richting de Pyreneeën gaan, het is een groot gebied waar je niet iedere dag terecht zult komen. Ga lekker de bergen in en overwin de ruige landschappen en geniet 's avonds lekker van een hapje en een drankje met de hele groep van rijders.

Wanneer je geen liefhebber bent van de bergen of je wilt eens voor iets heel anders gaan dan is een off road vakantie in Marokko de uitdaging voor jou! Hier ga je met een gids de uitgestrekte woestijn in en in vele gevallen blijf je ook midden in de woestijn overnachten, een echte uitdaging voor jou als avonturier.

Mogelijkheden met een off road motor

Als liefhebber van off road motorrijden is het mogelijk om vele dagen achter elkaar op jouw motor rond te reizen. Zo hebben sommige organisaties reizen van wel 70 dagen waarbij je vele landen doorkruist. Zo is er een reis richting Nepal waar je zo'n 12.000 km zal afleggen in die 70 dagen. Zo'n reis wordt gedaan in groepen en er zal hierbij ook altijd een volgauto meereizen met monteur voor wanneer er pech onderweg zal plaatsvinden. De gidsen zijn meestal ook van de organisaties zelf en hebben zich gespecialiseerd op bepaalde routes zodat ze jou als reiziger van alle informatie kunnen voorzien.