Off road verenigingen

Zoals in veel takken van sport zijn er vele verenigingen te vinden waarbij je je als sporter aan kunt sluiten. Dit geldt daarom ook voor off road motorrijden en off road autorijden, hiervoor zijn ook diverse verengingen te vinden waarbij je dan gebruik kunt maken van het terrein die de vereniging aanbiedt omdat het niet een sport is wat je eenvoudig in je tuin kunt uitvoeren.

Vereniging voor off road autorijden

off road autorijden wordt maar door weinigen beoefent waardoor er beperkingen zijn in de keuze van verenigingen, een andere oorzaak hiervan is dat de terreinen bij de verenigingen ook veel plaats innemen en de juiste structuur moeten zijn, deze terreinen zijn niet zomaar te vinden en niet iedereen kan zomaar een stuk land opeisen en hier een vereniging aan vast leggen.
Een vereniging die geschikt is voor 4x4 auto's is de off road challenge, een landelijke vereniging waarbij je voor €100,- per jaar een lidmaatschap aan kan gaan, een voorwaarde hierbij is wel dat je het natuur landschap van de vereniging met respect behandeld. Verder moet je als coureur in bezit zijn van een autorijbewijs en mag de auto niet zwaarder zijn als 3500 kg. Andere regels van deze vereniging zijn standaard regels die niet overtreden zullen worden bij fatsoenlijk gebruik van het terrein en de omgeving.

Koninklijk Nederlands Motor Verbond (KNMV)

De verenigingen die per sport zijn opgestart vallen altijd onder een grotere tak die ook wedstrijden en toernooien realiseren. Voor de motor sport is dit het Koninklijk Nederlands Motor Verbond (oftewel KNMV) waarbij alle clubs of verenigingen zich moeten aansluiten die relevant zijn aan de motorsport. Dit KNMV geeft belangstellende de informatie over toernooien of georganiseerde evenementen zonder wedstrijdelement en je kunt er als bezoeker ook de 11 geboden vinden die gelden voor de motorsport.