Rijden

Wat is offroad racen of rijden nu eigenlijk, het is niet een hedendaags woord dat gebruikt wordt maar wat wel bekend is bij vele onder een andere naam. Het off road rijden is een ontzettend avontuurlijke manier van rijden waarbij je met een ruige terreinwagen over een terrein rijdt met allerlei obstakels. Ga omhoog bij steile bergen en zet je schrap bij de vele kuilen die op het terrein te vinden zijn. Onverwachtse valkuilen geven jou die extra kick omdat je hierop ontzettend snel moet reageren, want je moet immers jezelf en de medepassagiers veilig thuis krijgen.

Voor de fun

Er zijn vele organisaties die het off road rijden aanbieden als een dagje uit, hierbij kun je als onervaren off road rijder natuurlijk niet direct het ruige terrein te lijf gaan maar ga je eerst oefenen met een echte professional in het vak om zo de fijne kneepjes van het off road rijden te leren. Na deze oefenfase weet jij hoe je bepaalde kuilen of bergen moet benaderen en weet je effectief te reageren in zenuwslopende momenten. Je kunt zelf bepalen hoe lang je de auto wilt gebruiken, zo kun je bij vele organisaties voor 1 tot 4 uur of de hele dag boeken waarbij de prijzen tussen de €79 tot €219 liggen. Ga dus als een echte avonturier een lekker dagje off road rijden met jouw vrienden, familie of collega's als een leuk uitstapje

Professioneel rijden

Off road rijden of wat de professionals doen is off road racen, is een veeleisende sport. Er zijn verschillende wedstrijden die lopen over een dag maar soms ook lopen over meerdere dagen. De coureurs van deze off road auto's moeten constant alert zijn vanwege het ruige terrein, deze onverharde wegen bevatten soms onopvallende valkuilen waardoor de coureur snel moet schakelen tot een oplossing. De races die meerdere dagen duren eisen vaak een tol aan de coureurs die hier aan mee doen, ze zitten dan met meerdere coureurs in een off road auto waarbij ze om en om aan het stuur zitten, vaak gaat dit gepaard met maar enkele uurtjes slaap of zelfs geen slaap.

Het off road rijden of racen kan dus eigenlijk wel door iedereen gedaan worden met een beetje training alleen varieert het niveau natuurlijk erg.

Artikelen

Miniatuur off road auto's

Er zijn vele verschillende soorten verzamelaars te vinden in Nederland maar ook wereldwijd, de ene verzameling nog vreemder als de ander maar een verzameling dat onder normaal gezien kan worden is het verzamelen van miniatuur auto's. Dit zijn kleine replica's van de echte modellen van de auto's, deze miniatuur auto's kunnen in

Lees meer...

Off road motors

Het is niet alleen mogelijk om met auto's over ruige terreinen te racen, de mogelijkheden liggen ook bij bepaalde motoren die speciaal ontworpen zijn om over deze ruige terreinen te kunnen racen.

Juiste uitrusting en juiste motor

Niet alle motoren zijn geschikt om ruige terreinen te trotseren, zo zijn de veren die

Lees meer...

Off road auto's

De top 5 beste off road auto's hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Deze auto's moeten snel zijn op asfalt, maar ook op onverharde wegen! De meeste auto's kunnen je alleen over verharde wegen naar plaats van bestemming brengen, maar voor de rest van de routes kiezen we voor deze mooie SUV's en trucks!

5,Toyota

Lees meer...

Autobanden

De juiste autobanden kunnen net het verschil maken bij een auto. Zo dien je in de winter te kiezen voor winterbanden, terwijl in de zomer beter gereden kan worden op zomerbanden. Ook is het mogelijk om four-season banden.  De banden zorgen ervoor hoe de auto op de weg ligt en vaak is zijn de juiste autobanden en ook de bandenspanning van

Lees meer...