The Hope Downhill Endurance

De Hope Downhill Endurance is een internationaal evenement dat jaarlijks gehouden wordt op het voor Engelse begrippen, bekende Nevis Range dat dicht bij het Fort William gevestigd is. De races worden gehouden op een downhill track waar ook in 2007 het wereldkampioenschap Mountainbiken werd gehouden.

Van de racers die aan dit evenement meedoen wordt ontzettend veel gevraagd, zo moeten ze snel kunnen reageren op bepaalde situaties, moeten ze fysiek sterk zijn, hun focus op een ding houden en een goede controle over hun mountainbike want dit parcours is  een van de moeilijkste internationale banen op het gebied van mountainbiken. Het uithoudingsvermogen wordt ook op de proef gesteld bij deze race omdat de deelnemers ook zo vaak mogelijk het parcours moeten afleggen in 6 uur.

Uitdagend parcours

De baan waarvan af geracet wordt is vanaf een berg dat de 9ste hoogste berg is in Engeland. Met allerlei obstakels van hoge bergen tot diepe kuilen is de focus van een deelnemer erg belangrijk, een verkeerde keuze of een klein foutje kan al grote gevolgen hebben voor het eindresultaat. Het evenement is uniek te noemen vanwege het feit dat een deelnemer zo vaak mogelijk de berg af moet gaan en dus niet maar eenmalig hoeft te presteren. Dit evenement is niet alleen leuk voor de deelnemers zelf maar er komen ook honderden fans op af die vanaf vele plekken een perfect uitzicht hebben op de baan. Zij hoeven natuurlijk niet 6 uur achter elkaar te staan en kunnen gemakkelijk gebruik maken van de restaurantjes en cafeetjes die langs de baan liggen.
Dit evenement is dus voor iedereen leuk en wordt jaarlijks in de maand juli georganiseerd in Engeland.