Wedstrijden

Wedstrijden in de off road wereld zijn er in alle soorten en maten, waar de ene coureur zich laat gaan op de Nederlandse vlaktes kiest een ander er liever voor om op nog onbekende terreinen te racen tegen coureurs van over de hele wereld. Deze tereinnen kunnen erg verschillen met die in Nederland, zo zijn er internationale wedstrijden te racen in bijvoorbeeld de woestijn of in een omgeving waar ontzettend veel regen valt door het hele jaar heen waardoor de ondergrond een stuk zachter is.

Baja 1000

Een bekend internationale wedstrijd is de Baja 1000 dat jaarlijks geracet wordt in de 3e week van november in Mexico, Baja California Peninsula. Deze race is niet geldig op zichzelf en dit komt doordat het een onderdeel is van een groter kampionschap; de SCORE Championship Desert Racing Series die ook nog de wedstrijden Baja 500, San Felipe Challange of Champions en de San Felipe 250 bevat.
Tijdens de Baja 1000 kunnen deelnemers op of in verschillende voertuigen deelnemen aan de wedstrijd, allemaal tegelijkertijd op het zelfde terrein.
Er zijn twee verschillende routes die gerealiseerd worden tijdens een Baja wedstrijd, zo heb je de point-to-point races waarbij je van het begin punt naar een ander eindpunt moet rijden en bij een loop race begin en eindig je op dezelfde plek, dus je maakt in wezen een loop om je eindpunt te bereiken.

Crandon International Off-Road Raceway

Deze wedstrijd is een typisch voorbeeld van een korte afstand en is maar 1 mijl dus 1,6 km lang. Deze race wordt gehouden jaarlijks gehouden in Amerika, Wisconsin en is onder andere host van het World Championship off-road races.

Artikelen

Off road routes

Off road rijden kan niet zomaar overal, en dit geldt voornamelijk voor Nederland. Door de goede infrastructuur die ieder jaar ook uitgebreider wordt blijven er nog maar weinig gebieden ongerept. De natuur gebieden die nog overgebleven zijn in Nederland zijn vaak ook nog beschermt of echt onbegaanbaar per auto. De routes in Nederland blijven d

Lees meer...

Bekende rijders

Zoals in veel sporten is er ook een professionele tak verbonden met de sport, de personen die hierin het off road rijden beoefenen krijgen hier voor betaald en zien dit dan ook al hun dagelijkse baan, want hiernaast wordt vaak geen werk gedaan. Door vele sponsoren en door het winnen van wedstrijden verdienen zij hun loon.

Evgeny B

Lees meer...

Off road verenigingen

Zoals in veel takken van sport zijn er vele verenigingen te vinden waarbij je je als sporter aan kunt sluiten. Dit geldt daarom ook voor off road motorrijden en off road autorijden, hiervoor zijn ook diverse verengingen te vinden waarbij je dan gebruik kunt maken van het terrein die de vereniging aanbiedt omdat het niet een sport is wat je ee

Lees meer...